Καλάθι 0

Προεπισκόπηση Καλαθιού Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

Είδη στο Καλάθι: 0
Συνολική Ποσότητα: € 0,00


Στο Καλάθι

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Υγεινά στοιχεία και ιδιότητες του ελαιόλαδου

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ωφέλιμο για την υγεία επειδή παράγεται με μηχανική διαδικασία αντί του χημικού ραφιναρίσματος που άλλα λάδια υφίστανται.  Αυτός είναι ο λόγος που διατηρεί όλες τις ιδιότητές του ακέραιες.  Εκτεταμένες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πρόσφατα ότι τα θρεπτικά συστατικά του βοηθούν στην ίαση και αποτροπή ασθενειών και σαν αποτέλεσμα του δίνουν φαρμακευτική αξία, “nutraceutical”.

  • Καρδιαγγειακό σύστημα: μειώνει τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις. Μειώνει τη χοληστερίνη, διατηρώντας σε ένα καλό επίπεδο την HDL (καλή χοληστερόλη), η οποία αποτρέπει τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν απο την LDL (κακή χοληστερόλη) που είναι υπεύθυνη για θρομβώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακά νοσήματα. 

  • Διαβήτης: βελτιώνει το μεταβολισμό της γλυκόζης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. 

  • Παχυσαρκία: μειώνει την κοιλιακή παχυσαρκία και, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων πλούσιες σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά όσο και η παραδοσιακή διατροφή. Αυτό φαίνεται απο την ικανοποιητική αίσθηση πληρότητας μετά από ένα γεύμα. 
  • Όγκοι: πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. 
  • Πεπτικό σύστημα: συμβάλλει στην καλύτερη πέψη και την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, προλαμβάνει πέτρες της χοληδόχου κύστης, προστατεύει τη γαστρική βλεννογόνο μεμβράνη και έχει καθαρτική δράση. 

  • Παιδιατρική: έχει θετικά αποτελέσματα στον σωστό σχηματισμό των οστών και του σκελετού καθώς και στην γενικότερη ανάπτυξη. 

  • Γήρανση: καταπολεμά τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών που σχετίζονται με την μείωση των ιστών λόγω ηλικίας και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Από το 1950, σημαντικές μελέτες σε όλο τον κόσμο, έχουν σε μεγάλο βαθμό αποδείξει ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο διαδεδομένο και θεμελιώδες συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Είναι εξίσου ευεργετικό όταν συνδυάζεται με οποιοδήποτε άλλο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, δεδομένου ότι συνδέεται με τη ρύθμιση των ζωτικών μας λειτουργιών και την πρόληψη πολλών ασθενειών. Εδώ θα βρείτε αναφορές ορισμένων ερευνών που μπορείτε εύκολα να δείτε στο διαδίκτυο:

Lopez-Miranda J, et al., Olive oil and health: Summary of the international conference on olive oil and health consensus report, Jaén Córdoba (Spain) 2008, Nutr Metab Cardiovasc Dis (2010), doi: 10.1016/j.numecd.2009.12.007

The ATTICA study; Greek European Prospective Investigation into Cancer and nutrition (EPIC) in, Eur Heart J (2004) 25 (6): 492-499.doi: 10.1016/j.ehj.2004.01.018 /and Am J Nutr 2004;80:1012-18

The EPICOR Study: Dietary Glycemic Load and Index and Risk of Coronary Heart Disease in a Large Italian Cohort, in, Arch Intern Med. 2010 Apr 12;170(7):640-7. doi: 10.1001/archinternmed.2010.15